• Za lažji vnos vseh podatkov v napravo, kjer deluje aplikacija FiskalPhone - davčna blagajna na android platformi, vam je na voljo Google preglednica. Podatke vnašamo direktno v samo preglednico. Preglednice ne moremo shranjevati v excel-ov format preglednice. Uvoz podatkov poteka samo enosmerno in sicer v aplikacijo lahko uvozimo podatke iz preglednice.
  • V aplikaciji odpremo NASTAVITVE/UVOZ PODATKOV ter sledimo navodilom. Uvozimo lahko poljubne podatke, lahko npr. odkljukamo samo artikle in uvozili se bodo samo artikli, vse ostale nastavitve pa bodo ostale nespremenjene. POZOR - imena artiklov zaradi zakona ni mogoče spreminjati, ko smo enkrat že izdali račun s tem artiklom.
  • Prilagam NAVODILA ZA PREGLEDNICO, ki služi za uvoz podatkov v aplikacijo FiskalPhone.  • NUJNO si naredite kopijo preglednice. V zgornjem levem kotu si izberete datoteka in nato ustvari kopijo (ime nove datoteke bo Kopija od FiskalPhoneSlo_tabela_za_uvoz_podatkov).

  • Kopija z novim imenom je sedaj že vidna na vašem google Drive/Oblaku, lahko jo poljubno preimenujete.


Tabela za uvoz podatkov


  • Do vseh postavk v tabeli dostopate s klikom na jezičke na dnu tabele.

Tabela za uvoz podatkovKo so vsi podatki vpisani, do njih dostopate tako, da v programu izberete meni - Nastavitve - Uvoz podatkov - Preglednica v oblaku - Izberite in pridete na tole okno:Priporočamo, da se pri vnosu obkljuka Zbriši obstoječe podatke. Če tega ne obkljukate, pomeni, da se novi artikli dodajo k starim in lahko pride do zmešnjave. Če označimo tako, kot je na sliki, to pomeni, da bi na novo uvozili artikle in skupine, stare pa bi izbrisali. Nato kliknemo še Naprej in Končano.


Pozoren je treba biti, da so vsi podatki v tabeli točni. Števike se piše s . (pika) in ne , (vejica). Format številke je 10.00 in ne 10,00.


Po zakonu se ne sme spreminjati imena artikla, potem, ko je bil enkrat na izdanem računu. Če boste to poskusili, vam bo javilo napako in vnos ne bo mogoč.