Če želite nastaviti tiskalnik Bluetooth, morate najprej vklopiti Bluetooth na telefonu oz. tablici.


Ikone za nastavitve v Androidu se razlikujejo od naprave do naprave:Ko ste v nastavitvah, kliknite na Bluetooth.
V naslednjem koraku seznanite tiskalnik s sistemom Android (Nastavitve, Settings). Tu morate poiskati bluetooth printer, ki ga morate prej vklopiti (kliknite: Iskanje ali pa Išči naprave - različno na različnih napravah). Koda za nov tiskalnik je ponavadi (0000 (Bixolon) ali pa 1234 (večina tiskalnikov).

 Če imate na Android napravi vklopljen Bluetooth, potem morate imeti na zgornjem desnem delu ekrana prikazano  Bluetooth ikonico.  Sedaj je treba nastaviti model tiskalnika v nastavitvah programa FiskalPhone ( meni - Nastavitve - Upravljanje s tiskalniki ). V oknu s tiskalniki pritisnemo + za dodajanje tiskalnika in izberemo gonilnik/ driver za želeni model. Če izbira ni prava in ne dela, je treba poskusiti vse možnosti za bluetooth tiskalnike (Bixolon, Fiskalphone, Zebra, Bluetooth in Bixolon2), mogoče bo kakšna od ostalih delovala.V naslednjem koraku moramo izbrati Bluetooth Naslov naprave, ki smo je prej seznanili v Android nastavitvah (ikona na desnem robu). Če smo vse nastavili po navodilih, moramo na koncu potrditi nastavitve. Nastaviti tiskalnik, ki bo tiskal  - v našem primeru Bluetooth ( meni - Tiskalnik računov - BlueTooth Printer ).


Nastavitev, ki deluje skoraj z vsemi tiskalniki je Tip: FISKALPHONE in QR ukazi: Generično.
Kodna tabela - po potrebi jo spremenimo, če tiskalnik ne tiska strešic. Poskusiti ej treba več variant.

Širina - pomeni število znakov v vrstici. Za 58 mm papir je to 32, če tiskamo na A4 pa 80.

QR ukazi - privzeto je nastavljeno generično. Poleg tega je posebna opcija za OCOM tiskalnike. ESC/POS standard, pa omogoča hitrejše tiskanje. Poskusite, če vaš tiskalnik deluje hitreje s katero drugo nastavitvijo.


Če se veza z Bluetooth tiskalnikom zgubi:

1. poskusite najprej izklopiti in vklopiti Bluetooth na napravi. Če to ne zadostuje

2. resetirajte napravo.