FiskalPhone običajno deluje z USB tiskalnikom, ki podpira ESC / POS standarda in trak širine 58 mm (32 znakov / vrstico). Tablica ali mobilni telefon morata imeti Android različice 4.2 ali sposobnost za delo v tako imenovanem USB način gostitelja. Če želite preveriti, lahko uporabite diagnostiko USB vmesnika (https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.chainfire.usbhostdiagnostics)

Ker je paleta Android naprav zelo široka, je težko vedeti, katere kombinacije strojne opreme delujejo, zato je potrebno za vsako kombinacijo posebej izvesti test.

Drugi ponudniki imajo podobne težave pri delu zaradi razlike v napetosti med tiskalnikom in tablico (to velja za vse Android aplikacije), zato vam ponujamo le preiskušene USB tiskalnike skupaj z OTG kablom. Pojdite v (meni - Upravljanje s tiskalniki - Tip) in izberite USB. Izbrati si morate še Naziv, ki ga boste uporabljali (npr. USB, ali pa Tiskalnik).

Pozorni bodite, da najprej zažene aplikacijo, šele nato vklopite USB tiskalnik. Če boste najprej prižgali USB tiskalnik, mogoče le ta ne bo delal.Zaradi vseh teh razlogov priporočamo uporabo brezžičnih tiskalnikov Bluetooth za Android, saj je s temi tiskalniki manj težav. Vseeno pa je treba preizkusiti kombinacije strojne opreme in različne gonilnike za bluetooth tiskalnike, ki so integrirani v našo rešitev.


Aplikacija ima integriranih precej gonilnikov za brezžične tisklanike ( meni - Upravljanje s tiskalniki - Tip ). Če tiskalnik ne dela z gonilnikom BLUETOOTH (Napaka 401 ali Napaka 403), poskusite s kakšnim drugim gonilnikom za brezžične tiskalnike (BIXOLON, FISKALPHONE, ZEBRA, BIXOLON2).