Da bi zagotovili nemoteno nadaljevanje poslovanja v primeru izgube, kraje ali okvare na napravi, vam priporočamo, da nastavite varnostno kopiranje (backup) podatkov. Backup vaših podatkov se shrani na vaš Google Drive in je popolnoma brezplačen. Predpogoj za to je, da imate Google račun in da ste v aplikacji Fiskaphone prijavljeni v oblak/Google drive/gDrive (meni - Nastavitve - Prijava v oblak).1. Če želite podatke shraniti enkratno, izberite (meni - Nastavitve - Varnostna kopija).

2. Če želite samodejno varnostno kopiranje podatkov vedno, ko naredite dnevni zaključek blagajne, v nastavitvah odkljukajte Shranjevanje matičnih podatkov (meni - Nastavitve - Napredno - Shranjevanje prometa).

3. meni - Nastavitve - Napredno - Shranjevanje matičnih podatkov - če obkljukate to opcijo, se vam vedno ob shranjevanju arhiva, shranijo tudi matični podatki (artikli, skupine).V obeh primerih se kompresirana baza podatkov shrani na Google Drive v direktorij / FiskalPhone/backup/ [DŠ] - [oznaka poslovne enote] - [oznaka blagajne].


Če je vaša DŠ 12345678, oznaka poslovnih prostorov PP1, oznaka blagajne 2, se podatki shranijo v mapo / FiskalPhone/backup/12345678-PP1-2 .


Ime datoteke je oblika 1372709297095.db.gz