Računovodja lahko dostopa do vseh vaših podatkov in iz njih lahko pridobi vsa potrebna poročila in račune. Za to potrebuje le brezplačno različico aplikacije Fiskalphone, ki mu je ni treba registrirati. Povezavo za aplikacijo najdete na spletni strani podjetja (www.FiskalPhone.si), ali pa jo prenesete s klikom na povezavo: http://service.fiskalphone.com/fiskalphone-fiskalphone_si-si-release.apk1. Kaj mora narediti uporabnik?


v aplikaciji morate klikniti meni - Nastavitve - Varnostna kopija. Ob tem se na gDrive naredi arhiv z vsemi podatki.2. Kaj mora narediti vaš računovodja ?


namesiti aplikacijo - najlažje s spletne strani FiskalPhone ali iz povezave http://service.fiskalphone.com/fiskalphone-fiskalphone_si-si-release.apk .  nato se mora prijaviti v Googlov račun svoje stranke (meni - Nastavitve - Prijava v oblak mora imeti "kljukico"). Ikona za meni je na različnih napravah lahko različna (3 pikice ali pa tipka na telefonu tablici). Stranka/uporabnik mora svojemu računovodji dati podatke za dostopm do google računa/oblaka. Potrebuje njegovo ime in geslo. Isto ime in geslo se uporablja tudi za dostop do gMaila. Zaradi zasebnosti priporočamo, da si uporabnik naredi dodaten gMail račun le za blagajno. Članek gDrive - oblak.
 meni - Nastavitve - meni (v Nastavitvah še enkrat kliknite tipko za meni), pojavi se napis Obnova podatkov. Ko se pojavi opozorilo, kliknite Da.
Vnos podatkov. Datoteka se nahaja v mapi / FiskalPhone/backup/ [DŠ] - [oznaka poslovne enote] - [oznaka blagajne]. Če je vaša DŠ 12345678, oznaka poslovnih prostorov PP1, oznaka blagajne 2, se podatki shranijo v mapo / FiskalPhone/backup/12345678-PP1-2 . Ime datoteke je oblika 1372709297095.db.gz . Izmed datotek izberite zadnjo varnostno kopijo (preverite datum in čas na seznamu), katere ime se konča z db.gz. Ko vas program pokaže kratko sporočilo ("Obnova podatkov zaključena"), ko se prenos zaključi.Sedaj imate v aplikaciji vse račune, do katerih lahko dostopate prek meni - Poročila - Kontrolni trak. Iz podatkov lahko povlečete periodična poročila za poljubno obdobje - meni - Poročila - Periodično poročilo ali zaključke ali promet po dnevih.
Ko pridete do željenega dokumenta, si ga enostavno pošljite prek gMaila, tako da v desnem zgornjem robu kliknite ikono za pošiljanje. Za pošiljanje si izberite gMail. Ko boste mail poslali, vam bo aplikacija v priponko dala račun ali poročilo, ki ga enostavno natisnete prek printerja na računalniku.

 


Za pošiljanje kliknemu ukaz Pošlji ali pa ikono za pošiljanje.

Račun ali poročilo si tako pošljemo na mail. Odpremo gMail in dokument v priponki. To lahko storimo na računalniki ali telefonu in ga po potrebi natiskamo.


Če karkoli ni jasno, smo za brezplačne nasvete dosegljivi na tel 051-353-347. Z veseljem vam bomo pomagali odpraviti težave.