Prosimo, da nas pred prenosom pokličete, da ne bo nepotrebnih težav.

Na starem telefonu/tablici:


1. Prepričajte se, da je na voljo internetna povezava.

2. Prenesite in namestite najnovejšo različico ( meni - Nastavitve - Napredno - Nova verzija )

3. Prepričajte se, da ste prijavljeni v Googlov račun (meni - Nastavitve - Prijava v oblak mora imeti "kljukico").

4. Pritisnite meni - Nastavitve - Varnostna kopija. Trenutno stanje vseh podatkov (backup datoteka) se tako shrani na Google Drive


Na novem telefonu/tablici:


1. Prepričajte se, da je na voljo internetna povezava.

2. Prenesite in namestite si aplikacijo v skladu z navodili.

3. Prijavite se z istim Google računom, kot ste ga uporabljali na starem telefonu/tablici (meni - Nastavitve - Prijava v oblak) .

4. Prepričajte se, da ste v načinu dela »Fiskalizacija" - čisto spodaj v Nastavitvah (meni - Nastavitve - Način dela)

5. V primeru, da je aplikacija ravno nameščena je edina opcija meni - Obnova podatkov. Če ste v aplikaciji že kaj delali zaženete obnovo podatkov tako, da še enkrat kliknete  ikono za meni, potem ko ste že v Nastavitvah (meni - Nastavitve - meni - Obnova podatkov).  potrdite z "Da". Bodite pozorni, ker morate dvakrat klikniti ikono za meni - tri pikice desno zgoraj. Drugič ga morate klikniti potem, ko ste že v Nastavitvah.


 


6. Izmed datotek izberite zadnjo varnostno kopijo (preverite datum in čas na seznamu), katere ime se konča z db.gz iz mape / FiskalPhone / PIN-PP-OB / backup, kjer: PIN vaša davčna številka, PP-oznaka poslovnih prostorov in OB oznaka blagajne. Program pokaže kratko sporočilo ("Obnova podatkov zaključena"), ko se prenos zaključi.


   

7. Nastavite certifikat in fiskalizacijo skladno z navodili. Prepričajte se, da so podatki identični kot na starem telefonu.


Namestitev certifikata >>


Po tem ne pozabite, obvezno odstraniti aplikacijo FiskalPhone iz stare Android naprave, saj zakonsko ni dovoljeno imeti dva blagajne z enakimi nastavitvami na dveh napravah.